Sustainable Procurement med Dr Aurora Dawn Benton

Sustainable Procurement Online kurs med Dr Aurora Dawn Benton.


Den här kursen är perfekt för alla i vilken typ eller storlek av organisation som helst som vill lära sig mer om hur man kan förbättra miljömässiga och sociala prestationer i den dagliga verksamheten. Ingen expertis eller erfarenhet inom hållbarhet krävs. Den är idealisk för inköpare men också chefer, småföretagare, säljteam och alla som vill bättre förstå hållbarhet och ta praktiska steg i rätt riktning. Aurora har hjälpt 100-tals organisationer komma igång med att förändra sitt sätt att välja produkter och tjänster. Är det din tur nu?


Astrapto betyder att belysa och denna kurs belyser de sociala och miljömässiga problem som organisationer möter i sina leveranskedjor och ger rekommendationer för etisk upphandling. Varje organisation köper något varvid varje organisation har en möjlighet att göra en positiv inverkan på människor, planet och vinst genom ansvarsfulla inköp.


Arbetet med hållbara inköp stöder FN: s globala hållbarhetsmål 2, 8, 14, 15 och 17.

Delkurser:

Efter köp finns följande kurser in din Dashboard (Vi rekommenderar att du tar dem i angiven ordning):


  1. Sustainable Procurement Foundations

  2. Environmentally Preferable Purchasing

  3. Social Impact of Supply Chains

  4. Audit and Management

Kursbeskrivning


I den första kursen etableras de grundläggande begreppen hållbarhet och samband med försörjningskedjor. Det finns många olika leverantörskedjor, så för att göra kursen relevant för en bredare publik sattes kursens sammanhang upp som en fallstudie för hotell.


Del 1 gav en grundläggande för kunskap om hållbarhet i leveranskedjor och de specifika begrepp utforskas lite närmare i delkurs 2. Fyra lektioner som berör några av de mer problematiska frågorna som TEX plast & utsläpp av växthusgaser.


Tredje delen av kurspaketet introducerar de sociala frågor som är centrala inom hållbar upphandling. Inleder med en titt på effekterna av kemikalier och avslutar med betoning på att stödja lokala samhällen.


I fjärde delkursen omsätts kunskapen i handling. Det finns många miljö- och sociala frågorna i leverantörskedjor, så det är dags att börja driva på förändring genom att upptäcka möjligheterna i dina leverantörsled.

Jon Kihlman, Advokat

Nivå: Advanced

Handledare: Dr Aurora Dawn Benton.

Distanskurs: Online.

Längd: 4 delkurser, 40- 50 minuter per kurs.

Schema:  I egen takt under 60 dagar.

Deltagare: Kurs köps per deltagare

Mentorskap: Nej

Språk: Online lektioner: Engelska (+ textat på engelska). 

Kursmaterial: FInns för nedladdning i respektive online kurs 

Certifikat: Kursintyg efter varje delkurs.

Anpassning: Ja, se nedan

Beställa kurs: Köp och leverans sker hos Learn How to Source.

Betalning: Kreditkort, Paypal eller Google/Apple Pay

Kundanpassninng


Vid större grupper eller om teori skall kompletteras med tex. seminarier, exempel från kundens vardag eller en på plats föreläsning, finns möjlighet att anpassa kursupplägg till kund och situation.

Om Dr Aurora Dawn Benton


Dr. Aurora Dawn Benton är grundare och Chief Change Agent för Astrapto LLC, vars verksamhetside är att för att främja positiv påverkan på arbetsplatsen.


Hennes passion är att göra hållbarhet praktiskt och lättillgängligt för människor vars huvudsakliga jobb inte är hållbarhet, men som har en passion eller mandat att förbättra sociala och miljömässiga prestationer i sin verksamhet och leveranskedjor.


Aurora älskar att hjälpa människor att förverkliga sin potential samtidigt som de upptäcker ett större syfte för det goda i affärer. Hon har hjälpt över 120 unga yrkesverksamma att starta gröna team och utföra hållbara upphandlingsrevisioner. Hon har coachat många yrkesverksamma i hur man forskar och förbättrar hållbarhet i sina företagsköp.


Hennes kunder inkluderar World Wildlife Fund (Hotel-Kitchen), Sodexo Live (Centerplate), Baltimore Convention Center, Green Seal (hotellets miljöcertifiering), Events Industry Council och olika hotell- och restauranggrupper. Hon har varit tankeledare och volontär i besöksnäringsorganisationer, inklusive en arbetsgrupp för Sustainable Events Standards och Global Sustainable Tourism Council.


Aurora har en doktorsexamen i företagsekonomi i Social Impact Management.

Learn How to Source


Utbildning inköp är svensk representant för Learn How to Source (LHTS). LHTS är en online portal som innehåller korta lektioner (10 -60 minuter långa) om inköp. Hela konceptet LHTS är utvecklat runt tanken att en inköpare skall löpande kunna bygga sin kunskap. 

Du köper kurserna med ditt kreditkort (eller Paypal konto) och har omdelbart tillgång till kursen via Streaming. Besök Learn How To Source portal